Hvorfor vælge spåntagning?

Hos RALA Stål tilbydes spåntagning af forskellige typer af emner og til forskellige behov. Vi tilbyder CNC spåntagnings bearbejdningsprocesser indenfor drejning og fræsning.     

I denne afdeling af vores maskinpark foregår mange af processerne inden nogle af emnerne skal svejses. De spåntagende processer sikrer geometriske former og med høj præcision.  

Vi leverer til en bred vifte af forskellige brancher indenfor spåntagning. Det betyder vi håndterer forskellige materiale typer indenfor plast og metal. Samtidig har vi stor erfaring med forskellige størrelser og typer af ordre, hvor kundetilpasning og omstillingsparathed har været afgørende.

Vores tre maskiner gør det muligt at der effektivt både kan produceres styk- eller serieproduktion afhængig af opgaven og formålet med emnet.

Vi tilbyder i forbindelse med serieproduktion at udarbejde en prototype i det valgte materiale. En effektiv visualisering af produkter er betydningsfuld inden produktet går i produktion og således ændringer kan tilføjes.

Vi håndterer både enkeltstyksproduktion og store serier med en høj grad af automatisering i processerne uanset om emnerne er simple eller komplekse.

Tekniske detaljer indenfor drejning og fræsning:  

  • Drejning:  3 akslet Ø250mm-Ø65
  • Drejning: Ø250mm-Ø50
  • Fræsning: 1270x600x400

Vi sikrer dine emner igennem hele processen og er totalleverandør indenfor metalbearbejdning. 

CNC Drejning

Hvad er CNC Fræsning? 

Med kvalitet og ensartetheden i fokus kan fræsning give præcise resultater i metal eller andre materialer. CNC-fræsning anvendes med fordel til overflader af forskellige art, hvor fræsning er anvendeligt til større emner ved bl.a. rejfning. Vi kan tilbyde maksimal størrelse på horisontale og vertikale akser. Dvs. indenfor grænseværdierne: 1270x600x400

Dermed anvendes fræsning på emner der fastholdes for det mest optimale resultat.

Emnet bearbejdes effektivt på de horisontale og vertikale akser, hvor det muligt at komme grundigt omkring emnet. Vores industriteknikkere fortager tests og løbende målinger for at sikre maskinen måler præcist hver gang. 

Med RALA Ståls muligheder for at udarbejde prototyper sikres du, at emnerne kan færdiggøres ud fra fastsatte krav og specifikationer. Her kan vi levere produktet som komponent eller et samlet færdigt produkt.

Hvad er CNC Drejning?

CNC-drejning er som fræsning en spåntagende bearbejdningsproces. Her kan drejningen om emnet reducere selve diameteren på emnet, hvor skæreværktøjet kan skære efter bestemte dimensioner for at opnå det mest præcise resultat. Her roterer emnet under bearbejdning. 

Rundstål benyttes til CNC-drejning, hvor der bl.a. laves cylindere og gevind. Der er mange muligheder for forskellige emnetilpasninger. 

Hos RALA Stål har vi 2 forskellige drejebænke, som arbejder på Z, X samt C-aksler, hvor større emner med fordel kan håndteres. 

Vores drejebænke sikrer en gennemarbejdet bearbejdningsproces, hvor emnerne har afgratet overflader for et fint og præcist resultat. Denne metode er særdeles anvendelig til at ramme præcise mål, således disse er indenfor fastsatte tolerancer f.eks. H-pasninger.